Nancy Blaker

Nancy Blaker werkt sinds 1 januari 2021 bij Atlas Research als medior onderzoeker, waar ze vooral werkt aan onderzoek in het culturele domein. Ze heeft ruime ervaring met het opzetten en uitvoeren van wetenschappelijk onderzoek op het gebied van psychologie en gedrag, en het analyseren van kwantitatieve data.

Voordat Nancy bij Atlas aan de slag ging was ze universitair docent en postdoctoraal onderzoeker aan de Business School van de University of Otago. Daar deed ze onderzoek naar o.a. percepties van leiders, samenwerking in teams, en innovatie, en gaf ze onderwijs (bijvoorbeeld vakken zoals Leadership and Change, en Organisational Behaviour). Daarvoor was Nancy in 2015 en 2016 werkzaam als docent aan de Universiteit Leiden, bij de sectie Sociale, Economische, en Organisatiepsychologie. Daar begeleidde ze vooral veel onderzoeksprojecten van scriptiestudenten op bachelor en masterniveau. Verder was ze van 2011 tot 2014 werkzaam aan de Vrije Universiteit als onderzoeks- en onderwijsmedewerker, waar ze ook veel bachelor en masterscriptie-onderzoek begeleidde.

Nancy studeerde in 2008 cum laude af met een bachelor in Social Sciences aan University College Roosevelt (onderdeel van Universiteit Utrecht). Vervolgens behaalde ze in 2010 haar masterdiploma in de sociale psychologie (onderzoeksmaster, cum laude) aan de Vrije Universiteit Amsterdam, en in 2016 promoveerde ze in de sociale en organisatie psychologie aan dezelfde universiteit.

Nancy heeft haar onderzoek gepubliceerd in internationale wetenschappelijke tijdschriften zoals Journal of Experimental Social Psychology en Psychological Science.

Bekijk de publicatielijst van Nancy Blaker
Download