digitaal platform

Onderzoeksbureau Atlas Research presenteert vol trots het digitale platform Atlas voor gemeenten. Elk jaar verschijnt het boek de Atlas voor gemeenten dat de 50 grootste gemeenten vergelijkt op meer dan 50 indicatoren.

Nu ook als digitaal platform met als voordelen:

  • Volledig interactief en met informatie over alle 342 gemeenten
  • Onderzoek uw eigen woonaantrekkelijkheid, sociaal-economische positie en andere thema’s
  • Vergelijk uzelf met verschillende – zelf te kiezen – benchmarkgemeenten
  • Draai zelf aan de knoppen en maak uw eigen beleidsscenario’s
  • Exporteer alle ranglijsten, grafieken en kaarten direct naar uw beleidsnotities

Startpunt voor beleid
Een unieke mogelijkheid van het digitale platform Atlas voor gemeenten is om zelf beleidsscenario’s door te rekenen. Draai zelf aan de knoppen en bepaal waar u wilt komen te staan op de ranglijst ten opzichte van vergelijkbare gemeenten. Daarmee zijn de inzichten uit de Atlas voor gemeenten nu ook meteen te gebruiken in beleidsnotities, of binnen uw eigen werkomgeving te verrijken met eigen data.

Inzicht in samenhang
Als digitaal platform biedt Atlas voor gemeenten nu inzicht voor álle 342 gemeenten van Nederland op tientallen indicatoren als woonaantrekkelijkheid, sociaal-economische positie, bevolking en groen & blauw. Daarbij kunt u uw eigen gemeente vergelijken met elke denkbare benchmark: heel Nederland, gemeenten uit uw eigen regio of van vergelijkbare grootte en stedelijkheid. Ook VNG-netwerken zoals de G4, G40, M50, P10 of K80 zijn standaard beschikbaar als benchmark.

Downloaden van grafieken en data
U kunt eenvoudig de gegevens over uw gemeente exporteren naar tabellen, ranglijsten, grafieken en kaarten, bijvoorbeeld om te verwerken in beleidsnotities en presentaties.

 

“Met het digitale platform kunnen nu alle gemeenten door meer inzicht én praktische scenario’s aan beter beleid werken”
Dr. Rein Halbersma – Directeur Atlas Research

Atlas voor gemeenten is eenvoudig in het gebruik. Daarom kunnen adviseurs, beleidsmakers én onderzoekers er direct mee aan de slag”
Dr. Lennard van Wanrooij – Data scientist Atlas Research

Bekijk de promovideo

Wat kan Atlas voor gemeenten voor u betekenen?

Bent u benieuwd naar de werking van het digitale platform Atlas voor gemeenten en wat het voor u kan betekenen? Schrijf u dan hier in voor een gratis demonstratie-webinar van circa een halfuur verzorgd door de onderzoekers van Atlas Research.

Abonnementen

U kunt op elk moment een abonnement nemen op het digitale platform Atlas voor gemeenten. Daarmee hebben alle medewerkers van uw gemeente toegang tot indicatoren over woonaantrekkelijkheid, sociaal-economische positie en thema’s zoals bevolking en groen & blauw van alle 342 gemeenten.

Interesse?
Vraag hier meer informatie aan.

Contact

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Nadine van den Berg.

Nadine van den Berg

vandenberg@atlasresearch.nl