Marco Kerste

Marco Kerste is oud-directeur van Atlas Research en heeft jarenlange ervaring als projectleider van (grootschalige) onderzoeksprojecten, adviseur en financieel specialist. Hij is actief als onafhankelijk economisch onderzoeker, onder andere bij Atlas Research. In zijn onderzoekswerk richt hij zich op financieel-economische vraagstukken. Zijn expertise ligt onder meer op het gebied van (evaluatie van) financiële regelgeving, financieel toezicht, de rol van financiering voor overheden en de waardering van publieke goederen.

Marco studeerde financiële economie aan de Universiteit van Tilburg. Hij heeft jarenlange ervaring in de financiële sector aan zowel de commerciële als toezichtskant. Nadien was hij werkzaam als afdelingshoofd ‘Financiële Markten en Finance’ bij SEO Economisch Onderzoek. Naast zijn onderzoekswerk publiceert hij regelmatig in (wetenschappelijke) tijdschriften en kranten, en schreef hij twee boeken: Brievenbusmaatschappijen en Financing Sustainability.

Marco vervult vaak de rol van senior adviseur in onderzoeksprojecten of rechtstreeks voor opdrachtgevers, waarbij hij zijn ervaring inzet om kritisch te reflecteren en op afstand te kijken naar de grotere verbanden en beleidsimplicaties.

Bekijk de publicatielijst van Marco Kerste
Download