Aron Joosse

Aron Joosse is sinds mei 2024 werkzaam bij Atlas Research als junior onderzoeker. Hij heeft een achtergrond in internationale bedrijfskunde, communicatie en data science. Hij werkt mee binnen projecten met diverse thema’s, zoals cultuur, welzijn, arbeidsmarkt en woonklimaat. Hij heeft ruime ervaring met verzameling, opschoning en analyse van complexe data. Hiernaast draagt hij bij aan literatuuronderzoek en het schrijven van onderzoeksrapporten.

Aron heeft in 2019 de bachelor International Business Administration afgerond aan Tilburg University met een honourscertificaat. Hierna heeft hij de master Communication and Information Sciences afgerond en summa cum laude de master Data Science and Society behaald. Tijdens zijn master studies is Aron student-assistent geweest op het gebied van lesgeven in Python en academisch Engels. Verder heeft hij tijdens zijn master Data Science ook een onderzoekstraineeship gevolgd, waar hij samen met een team van universitair docenten eye-tracking onderzoek gedaan heeft naar het effect dat gevoelens van ontzag naar publieke figuren hebben op de interpretatie van (mis-)informatie. In 2023 heeft Aron een beurs ontvangen van de Taiwanese overheid en een half jaar Chinees geleerd aan de taalschool van de National Taiwan Normal University.

Voordat hij bij Atlas startte, heeft Aron gewerkt als onderzoeker bij de Universiteit van Utrecht waar hij verdiepend onderzoek deed naar aanleiding van de resultaten uit zijn masterscriptie. Dit onderzoek had als focus het trainen van computationele taalmodellen om te begrijpen wat voor (onbewuste) associaties mensen hebben bij de klanken van woorden en namen in het Nederlands en Engels.