Nieuwe Atlas voor gemeenten

De nieuwe Atlas voor gemeenten 2022 is uit! Deze editie heeft als thema Wonen, en speciaal voor dit thema is een Woondruk-index ontwikkeld. Er zijn forse regionale verschillen in de krapte op de woningmarkt die hiermee wordt bepaald.

In de Atlas voor gemeenten 2022 worden de 50 grootste gemeenten van Nederland op meer dan 50 indicatoren vergeleken en wordt voor veel van die indicatoren ook de ontwikkeling in de tijd getoond. Hoe ontwikkelt de bevolking zich als je inzoomt op verschillende leeftijdsklassen en segmenten? Hoe is het gesteld met de werkloosheid voor verschillende leeftijdsgroepen en opleidingsniveaus? En welke factoren dragen het meeste bij aan de aantrekkelijkheid van gemeenten?

Dit jaar is het voor het eerst sinds 2019 weer mogelijk om een fysieke conferentie te houden rond de presentatie van de Atlas voor gemeenten. De conferentie vindt vandaag plaats in de Rode Hoed in Amsterdam. Het boek is hier te bestellen.

Krapte op de woningmarkt volgens de Woondruk-index

Klik op uw eigen gemeente voor de score

Over onderzoeksbureau Atlas Research

Sinds 15 juni 2021 is de nieuwe naam van ons onderzoeksbureau Atlas Research. De nieuwe naam sluit beter aan bij de positionering van onze dienstverlening waarin traditioneel onderzoek en data analytics samenkomen. Onze missie is en blijft het uitvoeren van ruimtelijk economisch onderzoek.

Contact

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Nadine van den Berg.

Nadine van den Berg

vandenberg@atlasresearch.nl