Atlas voor gemeenten 2016 – Water

Soort publicatie:
Boek

Onderzoeksthema’s:
Woonklimaat & aantrekkingskracht

Auteurs:
Gerard Marlet & Clemens van Woerkens

Publicatiedatum:
15 juni 2016

Atlas voor gemeenten 2016 heeft als thema Water. De voordelen van de nabijheid van water voor Nederlandse gemeenten, zo blijkt uit deze Atlas, zijn over het algemeen groter dan de nadelen van het bijbehorende overstromingsrisico.

In de Atlas voor gemeenten 2016 wordt nieuw onderzoek gepresenteerd naar de meerwaarde van water. Daaruit blijkt dat huizen op een plek met overstromingsrisico om die reden gemiddeld ongeveer één procent goedkoper zijn. De voordelen van de nabijheid van water – zoals uitzicht en recreatiemogelijkheden – wegen daar over het algemeen echter ruimschoots tegenop. Per saldo profiteren gemeenten dus van ligging aan (of in de buurt van) water.

Daarnaast bevat de Atlas de gebruikelijke grafieken en ranglijsten waarmee de recente ontwikkelingen in de Nederlandse steden kunnen worden gevolgd. Daaruit blijkt bijvoorbeeld dat Amsterdam nog steeds de meest aantrekkelijke woonstad van Nederland is.

In de Atlas voor gemeenten worden de 50 grootste gemeenten van Nederland op 50 punten met elkaar vergeleken. Tevens bevat de Atlas veel ranglijsten waarmee de relatieve positie van een gemeente kan worden bepaald. De Atlas voor gemeenten biedt zo een schat aan informatie voor iedereen die geïnteresseerd is in het wel en wee van de Nederlandse gemeenten.

Bestel de Atlas

De Atlas voor gemeenten kost € 59 per jaar, exclusief 9% btw en inclusief verzendkosten

Bestel de Atlas

Download de Atlas (pdf)

Bekijk het digitale platform