Atlas voor gemeenten 2013 – Groen & Water

Soort publicatie:
Boek

Onderzoeksthema’s:
Sociaal domein & welzijn Woonklimaat & aantrekkingskracht

Auteurs:
Gerard Marlet & Clemens van Woerkens

Publicatiedatum:
23 mei 2013

Door afnemende files neemt de aantrekkingskracht van steden in de Randstad verder toe. Door verschraling van het voorzieningenniveau krijgen steden buiten de Randstad het juist steeds moeilijker. Dat blijkt uit Atlas voor gemeenten 2013 met het thema Groen & Water.

In de top-10 van meest aantrekkelijke steden staan nog maar twee steden van buiten de Randstad: Den Bosch (4e) en Nijmegen (7e). De andere steden in de top-10 zijn steden in de Randstad, vooral steden in de noordvleugel zoals Amsterdam, Utrecht en Haarlem. Steden in de zuidvleugel (de regio Rotterdam) blijven daar duidelijk bij achter. De steden in de onderste regionen van de ranglijst zijn over het algemeen steden buiten de Randstad.

In de Atlas voor gemeenten worden de 50 grootste gemeenten van Nederland op 50 punten met elkaar vergeleken. Tevens bevat de Atlas veel ranglijsten waarmee de relatieve positie van een gemeente kan worden bepaald. De Atlas voor gemeenten biedt zo een schat aan informatie voor iedereen die geïnteresseerd is in het wel en wee van de Nederlandse gemeenten.

Bestel de Atlas

De Atlas voor gemeenten kost € 59 per jaar, exclusief 9% btw en inclusief verzendkosten

Bestel de Atlas

Download de Atlas (pdf)

Bekijk het digitale platform