Lennard van Wanrooij

Lennard van Wanrooij is sinds 1 april 2022 werkzaam als data scientist bij Atlas Research. Hij heeft veel ervaring met R, inclusief R Shiny, R Markdown, het tidyverse framework en R package development, maar ook met Python, CSS, GIT, SQL en andere programmeertalen en -tools. Daarnaast is hij inzetbaar als onderzoeker. Hij heeft een achtergrond in het medisch-wetenschappelijk onderzoek.

Lennard heeft in 2012 de bachelor psychologie afgerond aan de Universiteit van Amsterdam met een honourscertificaat. Alhier heeft hij vervolgens in 2014 ook de gezondheidszorgmaster Klinische Neuropsychologie voltooid, waarbij hij een extra onderzoeksstage en 15 extra vakken had gedaan, waarvan de meeste op het gebied van methodologie, programmeren en statistiek. Vervolgens is hij aan de slag gegaan bij het Amsterdam UMC, eerst op een kortlopend onderzoeksproject op het gebied van de Ziekte van Parkinson en vervolgens als promovendus op het snijvlak van huisartsgeneeskunde en neurologie. Halverwege 2021 is hij gepromoveerd op het proefschrift getiteld ‘Apathy and cognitive decline in clinical studies of older persons’.

Voordat Lennard bij Atlas Research startte, was hij 3 jaar lang werkzaam als medior data scientist bij het Dutch Institute for Clinical Auditing (DICA).